Wyrabiane przez nas produkty piekarnicze uważane są za najlepsze na rynku. Powstają jako efekt połączenia tradycyjnych receptur i technik z nowoczesną technologią. Mąki i zioła wykorzystywane w procesie wyrobu pochodzą z naturalnych zbóż uprawianych w gospodarstwach specjalizujących się w ekologicznym rolnictwie. Wzorcowa baza surowcowa przekłada się na doskonały smak i najwyższą jakość naszych wypieków.
Bezpieczeństwo żywości i jej jakość to dla nas sprawa priorytetowa. Piekarnia „ZIARNO”, wychodząc naprzeciw wymaganiom klientów, wdrożyła i wciąż doskonali System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności – HACCP. 15 XII 2003 nasza firma uzyskała certyfikat systemu HACCP potwierdzający, iż żywność wyrabiana przez „Winiarskich” jest bezpieczna dla konsumentów.
Jednostką audytującą naszą piekarnię i wydającą wspomniany certyfikat było Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego z siedzibą w Warszawie.
Pieczywo wyrabiane w naszej piekarni jest wolne o wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń. Stale monitorujemy nie tylko jakość surowców używanych do wypieku, ale również warunki produkcji.
| Nazwa | Gramatura |
| Chleb dziadka | 400 |
| Chleb firmowy duży | 2800 |
| Chleb firmowy mały | 500 |
| Chleb firmowy średni | 1000 |
| Chleb Powszedni | 450 |
| Chleb kaszubski | 1000 |
| Chleb koszulkowy | 500 |
| Chleb królewski | 500 |
| Chleb domowy | 1000 |
| Chleb wiejski | 900 |
| Chleb wielozbożowy z soją pakowany | 500 |
| Chleb na kapuście | 400 |
| Chleb zakopiański | 500 |
| Chleb ze słonecznikiem | 450 |
| Nazwa | Gramatura |
| Chleb graham | 500 |
| Chleb IG | 300 |
| Chleb małopolski | 900 |
| Chleb pszenny razowy pakowany | 450 |
| Chleb tostowy pakowany | 400 |
| Chleb wrocławski | 500 |
| Weka wrocławska | 300 |
| Weka wrocławska pakowana | 300 |
| Nazwa | Gramatura |
| Chleb razowy wiejski żytni | 500 |
| Chleb babuni mały | 500 |
| Chleb z łopaty | 1000 |
| Chleb żytni ze śliwką | 550 |
| Chleb Kołodziej pakowany | 450 |
| Chleb turecki z bakaliami | 1000 |
| Nazwa | Gramatura |
| Chleb pełnoziarnisty pakowany | 500 |
| Chleb witalny | 1000 |
| Chleb rozmaitości | 400 |
| Chleb wikingów | 500 |
| Nazwa | Gramatura |
| Bagietka | 250 |
| Bułeczka kajzerka | 30 |
| Bułka hamburger pak. 4 szt | 200 |
| Bułka hod-dog pak. 4 szt. | 200 |
| Bułka montowa | 60 |
| Bułka grahamka | |
| Bułka pancla | 80 |
| Bułka sycylijska | 50 |
| Bułka ziarnista | 50 |
| Precel | 25 |
| Paluch | |
| Precel duży | 80 |
| Szpic alpejski | 80 |
| Sztangla /Rogal/ | 60 |
| Sztangla na zapiekankę | 150 |
| Bułka kukurydziana z dynią i serem | 50 |
| Bułka obważanek | 80 |
| Nazwa | Gramatura |
| Cebularz z parówką | 150 |
| Kanapka z karkówką | 150 |
| Kanapka z szynką w szpicu | 150 |
| Kanapka jarska z serem | 150 |
| Kanapka włoska z mozzarellą | 150 |
| Kanapka z kuraczakiem | 150 |
| Kanapka z salami | 100 |
| Kanapka z tuńczykiem | 150 |
| Kanapka z jajkiem | 150 |
| Zapiekanki z grzybami, kiełbasą | 150 |
| Zapiekanka hawajska | 150 |
| Kapuśniaczek | 50 |
| Kapuśniaczek z grzybami | 50 |
| Sakwa z pieczarkami | |
| Kafejka z szynką | 80 |
| Pasztecik | 50 |
| Pizza z cebulą | 150 |
| Pizza z kiełbasą | 150 |
| Pizza z pieczarką | 150 |
| Sałatka grecka, Cesara | 250 |
| Salatka nicejska z tuńczykiem | 250 |
| Nazwa | Gramatura |
| Bajaderka | 80 |
| Beza 100 gram | 100 |
| Bułeczka drożdzowa z kruszownką | 80 |
| Babeczka z budyniem i owocami lub z serem | 100 |
| Babka cytrynowa | 400 |
| Babka pomarańczowa | 400 |
| Babka karmelowa | 400 |
| Chałka cukiernicza | 250 |
| Chałka cukiernicza pakowana | 250 |
| Ciastka francuskie pakowane | |
| Ciasteczka kokosowe | 1000 |
| Ciasteczka kruche MIX | 1000 |
| Ciasteczka kruche MIX | 500 |
| Ciasteczka kruche z marmoladą | 1000 |
| Ciasteczka orzechowe | 1000 |
| Ciasteczka szyszka jasna | 1000 |
| Ciasteczka szyszka czekoladowa | 1000 |
| Ciasteczka ślimak z cukrem | 1000 |
| Ciasteczka ślimak czekoladowy | 1000 |
| croissant z nutella | szt |
| Ciasto jagurtowe | 1000 |
| Keks | 350 |
| Ciastko truflowe | 80 |
| Ciasto budyniowe z jabłkiem | 130 |
| Ciasto Bolero | 60 |
| Ciasto Bolero | 1000 |
| Drożdżówka grzebień | 80 |
| Drożdżówka maślana z jagodą | 80 |
| Drożdżówka maślana z brzoskwinią | 80 |
| Drożdżówka półfrancuska z serem | 80 |
| Drożdżówka półfrancuska z wiśnią | 80 |
| Drożdżówka półfrancuska truskawką | 80 |
| Drożdżówka półfrancuska jagodą | 80 |
| Drożdżówka z czekoladą | 80 |
| Drożdżówka z jabłkiem | 80 |
| Drożdżówka z serem | 80 |
| Drożdżówka z serem i owocami | 80 |
| Drożdzówka z makiem | 80 |
| Drożdzówka z toffi | 80 |
| Drożdzówka z owocami | 80 |
| Drożdzówka z orzechami | 80 |
| Ekler | 80 |
| Fantazja | 60 |
| Fantazja | 1000 |
| Kora orzechowa | 50 |
| Kora orzechowa | 1000 |
| Karpatka | 80 |
| Kremówka | 50 |
| Kremówka mieszana | 100 |
| Krówka | 50 |
| Krówka | 1000 |
| Makowiec pakowany | 350 |
| Mazurek | 50 |
| Mazurek | 1000 |
| Mazurek makowy | 50 |
| Mazurek makowy | 1000 |
| Mufinki | 60 |
| Mufinki czekoladowe | 60 |
| Murzynek | 50 |
| Murzynek | 1000 |
| Napoleonka | 80 |
| Ciastko czekoladowe z wiśnia | 80 |
| Ciasto zielone jabłuszko | szt |
| Pączek z adwokatem | 70 |
| Pączek z różą i cukrem pudrem | 70 |
| Pączek z różą i lukrem | 70 |
| Piernik domowy | 350 |
| Piszinger | 50 |
| Precel słodki | 100 |
| Ptasie mleczko | 50 |
| Ptasie mleczko | 1000 |
| Pychotka | 50 |
| Pychotka | 1000 |
| Rożki różane | 1000 |
| Sernik firmowy | 50 |
| Sernik | 1000 |
| sernik na zimno | 50 |
| Sernik na zimno | 1000 |
| Snikers | 50 |
| Snikers | 1000 |
| Stefanka | 50 |
| Stefanka | 1000 |
| Rafaello | 50 |
| Rafaello | 1000 |
| Szarlotka | 130 |
| Szarlotka | 1000 |
| Tartoletka | 150 |
| Tarta z owocami | 1000 |
| WZ | 50 |
| Ziemnaczek | 60 |
| Tort duży | 1000 |
| Torcik hispański | 70 |